Välkommen !

Vi vill göra det möjligt att spela golf på underbara Sollerön. 

Sollerön är en fantastisk plats mitt i Siljan. Sollerön och Siljanbygden är resultatet av ett gigantiskt meteoritnedslag för mer än 300 miljoner år sedan. Namnet Sollerön kommer från Solund (solön) – på Sollerön lyser solen! Denna unika historia har gett golfklubben sitt namn. 

Det har tidigare spelats golf på Sollerön. Många har kanske spelat på den utmanande banan som ett tag hade Sveriges svåraste hål. Detta tillhör dock historien och efter konkursen är det nu dags för nya tider och möjligheter. 

Solön GK erbjuder en bana med 9 varierande, roliga och utmanande hål. Varje golfhål är sitt eget rum. Du spelar golf i en naturskön miljö med många unika djurarter. Har du tur kan du se både ugglor och rovfåglar men framför allt är Sollerön känt för sina grodarter. Och just grodan är Solön GKs signum. Det är fridfullt att spela golf hos oss, där djur och människor möts och samsas i en härlig miljö. 

Hos oss är det enkelt att komma ut och spela golf när det passar dig. Du behöver inte anpassa dig till köer och tider utan kan planera eller spela en spontan runda tillsammans med familj, vänner eller på egen hand. 

Vi vill vara möjligheternas golfbana, där medlemmar och gäster får möjligheten att delta i arbetet som ingen annanstans. Ideella krafter har skapat golfbanan tillsammans med hela Sollerö Socken och visat att ”Där det finns golf, finns det möjligheter”. 

Vi är stolta att återigen kunna bidra till golfspel på Sollerön. Vårt mål är att växa hållbart och utveckla banan varje år. 2021 hade fokus på att starta banan och vi fick till mycket bra fairways då gräset fått fröa av sig naturligt och växa sig tätt. 2022 satsar vi på ännu mer på våra greener och ruffar. Vår plan är att erbjuda en riktigt slagkraftig bana till 2023. 

Vi vill att du ska uppleva en härlig golf i en lugn och rofylld miljö och vi hoppas att andan känns på och runt banan. Är du hos oss ska du känna dig välkommen att spela med oss och delta i våra sociala aktiviteter.

 Vi önskar er välkomna till Solön Golfklubb!