Solön GK sommaren 2021 

Året då golfbanan på Sollerön startade igen

Ideellt arbete, en otrolig vilja, energi och en del magi har gett oss tillbaka golfbanan på Sollerön.

Året 2021 går till historien, vi kommer alla titta tillbaka le och förundras över vad vi varit med om, så sträck på dig och var så stolt och mallig som du bara kan.

Vi gjorde det tillsammans, Stort Grattis och HURRA!


261 dagar, sedan hade vi en golfbana!

Det var ganska svårt att starta en golfbana. Hade jag vetat det jag vet idag är jag inte säker på att det hade gått lika bra. Med en enorm drivkraft och en mycket stark tro gick vi in i projektet och eventuella hinder … ja dessa skulle lösas under vägens gång. Att vi sedan begränsades av saker utom vår kontroll såsom vädret eller en vattenpump som satt fast i Suez-kanalen fällde inte vårt mod utan bidrog snarare till en stor portion problemlösning både av projektgruppen och alla runt omkring som ville bidra till att golfbanan kunde återstartas.

Som tidningen Svensk Golf skrev ”Det är nio hål av äkta golfglädje som genomsyrar Solön golfklubb. Man slås av att det kanske var så här det var en gång i tiden. För när man läser om det riktigt gamla golfbanorna är historierna ofta rätt lika. Några entusiaster som på 1800-talet eller 1900-talet bestämmer sig för att skapa sex eller nio hål som sedan utvecklas till banor som idag kallas klassiska”

Att våga satsa på en dröm kräver en hel del mod och energi. Jag har lärt mig otroligt mycket och känner mig väldigt ödmjuk och glad över att vi gjorde detta tillsammans – och att vi lyckades. Tänk att vi kan spela golf på Sollerön igen, det är en dröm som gick i uppfyllelse.

Ett stort TACK till alla som deltagit i denna fantastiska, roliga, jobbiga och galna resa – vi ses på golfbanan.

Anna Magnusson – Ordförande 2021Reportage om oss