Välkommen till Solön GK Blogg här kan du följa vår resa att återskapa golfbanan på Sollerön


Stort och Varmt tack för all uppvaktning på 2 års dagen <3 <3 <3Helgen var magisk med sponsordag, medlemstävling – god mat och dryck och väldigt trevlig sällskap.


Vinnare sponsorgolf: Mora Mast och Karl Hedin – Grattis!

Vinnare medlemsgolf: Anders & Ante – GRATTIS!


Vi njuter vidare i hösten med långa slag, friska dagar och fina greener.

10 Juni 2022

Hej alla golfvänner och välkommen sommar!

 Nu är det juni och sommar, som vi har längtat. Men vi har inte bara väntat på att sommaren ska komma utan också att få hela teamet på plats. På nationaldagen anlände Linus som var med oss förra sommaren, och han hade med sig vårt efterlängtade arbetsfordon som vi har döpt till Solis. Han kom även med gåvor som Vallda GK skänkt till oss. Vallda GK läste om oss i Svensk Golf tog kontakt och ville bidra till vår verksamhet. Vi är otroligt glada över detta, Stort Varmt Tack

Med Linus på plats, tillsammans med André, arbetsgruppen och alla medlemmar är vi i full fart med arbetet med att få banan finare och bättre för varje dag.

Utmaningarna med maskinerna är nu lösta YIPPY!

Som ni tidigare läst så har vi identifierat tre fokusområden för 2022.

Det första är banans kvalitet och främst greenerna och ruffarna, här jobbar vi på för fullt. Vi får mycket beröm för våra fairways som är fina och vi underhåller dem för att de ska fortsätta vara så.

Det andra är sociala mötesplatser och aktiviteter. Här hoppas vi att ni har lagt märke till vår fantastiska altan vid pumphuset. Där kommer vi att umgås mycket i sommar, efter golfrundan, i samband med tävlingar och sociala aktiviteter. Här vi vill gärna se full aktivitet dra ihop ett gäng kompisar, kollegor och spela en afterwork-golf. Det mesta är möjligt.

Men nu vill vi presentera det tredje fokusområdet – övningsområden.

Vi har något mycket roligt att berätta. Vi har fått bidrag från Svenska golfförbundet att anlägga en Äventyrsbana, det är en korthålsbana i kombination med fotbollsgolf. Denna 9 håls-bana kommer att läggas på gamla 9:an och gamla 10:an, på mark som vi arrenderar men inte använt förrän nu. Korthålsbanan finansieras helt av bidraget golfförbundet och vi bygger den med ideella krafter. Vi hoppas på en smygöppning till midsommar eller i dess närtid – håll utkik i våra digitala kanaler för mer information.


28 Maj 2022

 

Vecka 21 har varit händelserik

 

–         Vår nya veranda blev klar

–         En ny bro blev till på 4an

–         Vi hade städdag, vi var ca 30 personer som jobbade med röjning, bunkrar och gjorde fint

–         En fin ny rabatt kom på plats vid 9an

Sport i Dalarna och Siljans News har skrivit om oss länkar här till höger 🙂


 

Tillsammans bygger vi golfbanan på Sollerön igen


 

OBS, bilder kommer senare!

12 Maj 2022

Det händer grejer på Solön, det växer så det knakar under dukarna på greenerna.

Bunkrar rensas, och sly röjs bort.

Tallen är borta på 3an så nu slipper vi kottar i spelet (ja vi har fått OK från jordägarna)

Bygget med verandan är i gång.

Bevattningen är igång

Känner att vi ligger bra i fas 😊

Första dagen för nya Ruffklipparen med Andre idag, Välkommen!

Stort tack till alla Ideella insatser, tillsammans bygger vi golfbanan på Sollerön.


29 April 2022

Besök av Golfförbundet & Hemester planer

I veckan träffade vi Golfförbundets bankonsulenter. Vi presenterade hur banan har utvecklats och hur vi ser på utvecklingen framåt och framför allt de behov vi har. Efter en visning av vår maskinpark tittade vi på våra greener som Mårten och Lasse arbetade med. Det blev en hel del snack om grässorter, frostnätter, ph-värden och andra detaljer, mycket roligt och lärorikt. Vi kommer att få en handlingsplan från bankonsulenterna och efter bästa förmåga ska vi arbeta efter den. Det hänger dock på att vi får fler medlemmar och sponsorer. För varje ny medlem och sponsor kan vi lägga ännu mer investeringar på banan, allt ifrån sandning, gödsling, hjälpsådd, klippning mm.

 I onsdags kväll var vi inbjudna till kommunhuset på Sollerön för ”Framtidsträff för företag och föreningar” ett initiativ av Soller Socken, för att bygga broar och skapa en gemensam bild av vart vi vill med besöksnärningen och locka flera invånare till Sollerön, träffen var väldigt lyckad vi tillsammans med Tomteland, Sollerö if, Caravan Club, Sollerö Fiskevårdsområdesförening, Koopen mfl diskuterade och presenterade vad som är på G inför sommaren 2022 – det är mycket 🙂 

Banstatus

Det händer saker under dukarna och man kan se att det växer grönt gräs. Det är stor skillnad mot gräset som inte täcks av dukar. Med lite hjälpsådd och bearbetning har vi ett helt annat läge i år mot förra året. (För ett år sedan, vid den här tidpunkten, kämpade vi med att klippa ner allt gräs). Vi hoppas att vi har en bra vår framför oss och med fortsatt bearbetning ska ni se att det blir en bättre bana i år.


27 April 2022

23 April 2022

Släpp Golfarna loss – det är vår…!

Sömnigt tittar golfbanan fram och gör sig redo för år 2. Dammarna börjar porla, snön har nästan helt försvunnit och djurlivet börjar blygsamt titta fram. Vi är i en fantastisk tid på året, full av förväntan av vad sommaren har att erbjuda.

Arbetet på banan har startat. Vi får in rapporter från ivriga Sollerö-bor som är ute på banan och gör fint. Förra helgen lades dukar på greenerna och likt förra året är det bara att gå ner när andan faller på och göra ett ryck på banan. Vi har lagt upp en en arbetsbeskrivning på hemsidan som ni kan följa löpande. Nu handlar det i första hand om att:

· Bunkrar ska rensas och kanterna ska bli skarpa. OBS vi kommer att lägga igen den första bunkern på höger sida på fyran så hoppa över den.

· Röj av sly, främst mellan tee och fairway samt öppna upp på ytor för att underlätta spelet eller där ni tycker att det skulle bli fint om det blev röjt.

· Kom ihåg solkräm, det tar ordentligt där ute.

Vi genomförde en medlemsundersökning förra året för att få reda på vad medlemmarna tyckte var viktigast att satsa på säsongen 2022. Tre tydliga områden utkristalliserades:

1. Kvaliteten på banan, ruff och green

2. Ytor för sociala möten och en trevlig välkomnande miljö

3. Övningsområden

Vi kommer redogöra löpande för hur vi arbetar med dessa tre fokusområden och börjar med att presentera det första prioriterade området.

Område 1 – Kvaliteten på banan

Under vintern har vi arbetet med att ta fram projektunderlag och budget till de investeringar och förbättringar som måste till för att jobba upp kvalitén. Det har resulterat i följande viktiga beslut

· Ruffklippare är inköpt som ni kanske har sett, den är i gott skick och kommer passa våra behov väl.

· Experthjälp för greenerna är prioriterat, där lägger vi nu en detaljplan som anpassas löpande efter vädret och markförhållandena.

· Förstärkt bemanningen med en heltidsanställd och en halvtidsanställd under Juni, Juli och Augusti för mer banskötsel.

· Möte med bankonsulent från Svenska golfförbundet som kommer att hjälpa oss med en handlingsplan, tips och råd, om hur vi förbättrar banan.

Nästa vecka presenterar vi område 2.

Undrar du över något, tveka inte att höra av dig till info@solongolfklubb.se

Ha nu en underbar lördag, vi ses på banan.

OBS! Boka in 31 Maj, då planerar vi för städdag och något skoj

10 April 2022

Det tog en stund, men vad fint det blev!

Hemsidan är uppdaterad 😊 njut av härlig läsning och vackra bilder.


 2 April 2022

Våren är i antågande, äntligen! Ett tydligt tecken på detta är att vi har gått över till sommartid. Ett annat är att vi har haft Solön Golfklubbs första vårmöte. Som ni vet har vi delat årsmöte, ett höstmöte och ett vårmöte. Det är så de flesta golfklubbar arbetar med sin verksamhet och sina medlemmar.

Vårmöte 26 mars

Vi vill tacka alla som kom på vårmötet och bidrog med frågor, funderingar och idéer. Det är viktigt för oss att få presentera föreningens utveckling, ekonomi och hur vi resonerar framåt. Med erfarenheten från att Sollerö golfklubb har gått i konkurs några gånger är vår ambition att till varje pris arbeta för en hållbar förening och finansiering. Vi behöver bygga in lite marginaler i budgeten för oförutsedda utgifter, ökade kostnader och minskade intäkter. Dieselpris och elkostnader är givetvis något som påverkar oss direkt men också att vi måste vara beredda på reparation då våra maskiner är begagnade. På intäktssidan är det viktigt att vi kan fortsätta få sponsorer som hjälper oss, fler medlemmar och många greenfee-gäster till sommaren.

Vi hoppas att ni tagit del av vår verksamhetsrapport för första året. Nu går vi in i andra året då vi ska fortsätta utveckla och förbättra flera saker. Det som är vår topp-tre-prio är

1) bättre greener

2) bättre ruffar

3) förbättrade tees

Arbetet med dessa prioriteringar har börjat och därför är det särskilt roligt att berätta att vi precis köpt in en ruff-klippare. Det kommer att underlätta så att vi kan hålla gräset kort, det blir lättare att hitta bollarna och lättare att slå ut på fairways.

Vi ses på banan!16 Nov 2021

Vi stängde banan onsdag den 10 nov, tack för en fantastisk säsong!

Ideellt arbete, en otrolig vilja, energi och en del magi har gett oss tillbaka golfbanan på Sollerön.

Året 2021 går till historien, vi kommer alla titta tillbaka le och förundras över vad vi varit med om, så sträck på dig och var så stolt och mallig som du bara kan.

När vintern kommer kan man tro att det lugnar ner sig i golfvärlden, men det är nu alla planer smids för kommande säsong. Solön GK projektgrupp + våra ungdomar genomförde en workshop i gamla ungdomsgården på Sollerön (tack för lånet), där vi utvärderade året som har gått vi tittade på vad som funkat bra, mindre bra, vad vill vi fortsätta göra och vad vi ska sluta göra. Vi djupdök i utvärderingen där ni medlemmar deltog i stort tack för alla inspel. Vi har en bra bild om hur vi vill fortsätta med golfbanan och vi hoppas att ni är med oss. Allt detta kommer att beskrivas i materialet som vi sätter ihop för höstmöte och som distribueras till alla medlemmar om ca 1 vecka, där får ni även insyn i hur vi ligger till ekonomiskt, och vad vi drömmer om att banan ska ta vägen i 2022.

Vi hoppas att ni kommer till årsmötet den 27 Nov, 14.00, vi startar med gemensam fika på Jugen Jon. Anmälan till info@solongolfklubb.se

Nu ska vi fira att vår fina golfbana fyller 1 år!

Lördag den 18 September, Välkomna!

Program

08.00 – 12.00

Gratis spel på banan, vänder sig till dig som inte är medlem men är nyfiken på banan.

Vi visar med stolthet upp vad vi har lyckas åstadkomma under detta första uppbyggnadsår. Det ges möjlighet att teckna medlemskap på plats som gäller för resten av 2021 och för hela golfsäsongen 2022.

Kaffe & Frukost macka till självkostnadspris

15.00


Scramble Tävling med shootgun start.

Fullvärdiga, distans, årsgreenfee, junior medlemmar är välkomna.

Ni blir indelade i lag av tävlingsledningen.

Tvåmannascramble innebär att man tar 0,5 x lägsta hcp + 0,2 x högsta hcp

Pizza Slize och Dryck till självkostnadspris säljes efter tävlingen

Anmälan till info@solongolfklubb.se

 

Välkomna till en rolig dag tillsammans på Sollerön!


HIO!

 

15 juni 2021 går till historien, det är dagen då golfbanan reste sig igen och stolt sträckte på sig och skickade ett meddelande till hela Golf Sverige ”Jag är tillbaka!”

 

Vi är har blivit anslutna till Svenska Golfförbundet! HURRA vilken ComeBack! Nu är vi med på riktigt igen! Det har varit ett stort arbete för att få till detta, inte bara för klubben utan även för Dalarnas Golfförbund och Svenska Golfförbundet som har jobbat hårt för att vi ska komma med.

Svenska Golfförbundet hälsar och önskar oss varmt välkomna! Tusen Tack säger vi, vi är SÅ glada att vara med i golffamiljen igen!

 

 

HIO,

 Det var 261 dagar sedan som arbetet med att återuppliva golfbanan på Sollerön föddes, det har varit en otrolig tid, en fantastisk projektgrupp som gett sitt yttersta för att drömmen om en golfbanaskulle gå i uppfyllelse, vi är så stolta, tänk att vi vågade – Hatten av till projektteamet och alla ni som hjälpt till för att få igång banan igen

 

Solön Golfklubb är öppen – Välkomna!

–         Peg-ränna gäller tills vidare

–         Medlemsbevis och årsgreefee bevis kommer att delas ut inom snarframtid – vi återkommer

–         Discgolfare är välkomna efter 16.00

–         Tee-skyltar, scorekort och sponsorskyltar är i tryckeriet

 

Vi gjorde det Tillsammans! Stort Grattis till oss alla! HURRA!

 

Ha en underbar dag!

26 April 2021

Det har varit full fart på banan sen sist, vi har fått material, maskiner, sand, det fixas med sponsorerna och varje dag myser härliga golfare och icke golfare på banan – fairway börjar se ut som fairway igen och, en bro är byggd och vi har varit med i Radio Siljan!

Följ oss på FaceBook, Instagram och YouTube !

16 April 2021

Igår kom Sveriges Radio P4 och ville höra mer om vår satsning och Solön GK, lyssna på inslaget i länken till höger.

Vi ses väl på banan i helgen?

14 April 2021

Det händer grejer på Solön Golfklubb, i helgen klipptes gräset på banan, det röjdes i diken och krattades i bunkrar. Idag kom containern!

Titta in på vår YouTube kanal här till höger, för action!

Fore!

5 April 2021

Glad Påsk!

Det är full fart i projektet, och det är underbart att se vilket engagemang det finns, kom och kratta en bunker det är bra motion frisk luft och härligt häng J

Läs reportage om oss i Siljan News, länk här bredvid.

Ha en fin dag !


30 Mars 2021

In The Hole!


Ikväll tog Solön golfklubb styrelsebeslut om att starta golfbanan på Sollerön.


Det är stort, det är vackert, det är grönt, det är skönt, det är fantastiskt!


Nu fortsätter vi denna fantastiska resa tillsammans, och gör golfbanan fin och öser den med den kärlek som den så väl förtjänar.


Håll utkik i närmaste digitala kanal för mera information.


Stort Tack för ert förtroende, energi och glädje!


// Projektteamet Solön GK

25 Mars 2021

Nu är vi nära, snart avgörs det, har vi tillsammans lyckas återskapa golfbanan på Sollerön igen?

Vi ber om en sista ansträngning, swisha ditt bidrag på:

 

Swishnummer: 123 460 8097.

Mottagare Solön Golfklubb.

Glöm inte att skriva för- och efternamn

 

Fore!20 Mars 2021

Om 10 dagar vet vi, blir det golf på Sollerön i sommar eller inte?

13 Mars 2021

Hej till er alla som är med på resan att återstarta golfbanan och stort tack för det stöd ni alla givit fram till idag.

Som ni ser på första sidan så har vi uppdaterat cylinder med behovet till startkapital, vi har hittat bra begagnade maskiner i ett konkursbo och vi fått in lägre offerter på bland annat restaurering av bevattningssystemet.

Av dessa anledningar minskar startkapitalet från 800 000 kronor till 600 000 kronor, fantastiskt!

Vi har också en riktigt glad nyhet; vi fått in en finansiär som möjliggör att vi kan slå till på maskinerna, HURRA!  🙂

Nu jobbar vi alla intensivt de kommande två veckorna för att fylla cylindern hela vägen upp.

Önskar er en underbar helg!

// Projektteamet Solön GK


12 Mars 2021

Hela veckan har vi jobbat med ekonomin, här på golfbanan med vår fantastiska kassör Pernilla – imorgon kommer mer information håll utkik i inboxen

6 Mars 2021


Nu har vi kommit ut på fairway!

 

Efter en bit in i vår kampanj är känslan av att vi ligger bra till på fairway. Här står vi nu inför ett par alternativ. Skall vi ta en utmanande position eller skall vi spela safe? Vi gör en ordentlig genomsyn av vår budget och masserar kostnaderna ytterligare. Under veckan som kommer hoppas vi att läget klarnar ytterligare.

 

Det är glädjande att se allt engagemang, att detta berör så många och det är vi mycket glada över.

 

Vi hoppas att ni alla har sett den trevliga artikel som Svensk Golf har skrivit om Solön Golfklubb.


 

”Där det finns golf finns det möjligheter” är verkligen något vi tror på och kämpar för. Förhoppningsvis ger artikeln eko i golfsverige och fler hittar till vårt projekt både som donatorer och spelare.

 

Så påminn vänner och bekanta om fantastiska Solön golfklubb. Nu kör vi på hårt för att förbättra vårt läge.2 Mars 2021

Svensk Golf hörde av sig och ville höra allt om vår återuppstart! Läs mer på länken till höger 🙂


27 FEB

Andra slaget från fairway, vi går in i vecka 2 för kampanjen. Vilken underbar respons vi har fått, ditt bidrag gör skillnad, tillsammans kan vi lyckas!

Ha en underbar helg!

20 Feb 2021

Då är kampanjen igång, vi kan göra detta tillsammans!

Trevlig helg!


18 Feb 2021

Tiden går fort nu, vi vill börja jobba med banan 1 april och vi har ännu inte fått ihop pengar till startkapitalet på 800.000 kronor. 

Till helgen startar vi en insamlingskampanj och vi hoppas att du är med.

Tillsammans kan vi få igång golfbanan igen!

Vi har dekorerat Jugen Jon med Solön GK, Ali hälsar och hejar på oss 🙂 det är jag som står till höger…

Going for green,

Anna

28 Jan, 2021

Lite mer information om vår logga!

Vi har utgått från en vikingasköld och givetvis är regionens solsymbol central men med en golfboll i solen. Vi har valt ett mjukt typsnitt och slutligen hoppas vi att den lilla grodan kan förmedla glädje och fånga betraktarens uppmärksamhet.  

Grodan har sin speciella plats på Sollerön.  Vid Agnmyren leker ”vanlig groda” i månadsskiftet april – maj. Platsen är känd för den grodlek som utspelas här varje år.  

21 Jan, 2021

HIO!

Goda nyheter från Solön Golfklubb, vi har en överenskommelse med samtliga markägare och vi har fått godkänt att bygga en Golfbana på Golfbanan!

Intresset är stort och vi får flera frågor, vi har därför uppdaterat vår fina hemsida med ”Frågor & Svar” den ligger här under menyn projektet

Har du en fråga? Mejla info@solongolfklubb.se så svarar vi och lägger vi upp den på hemsidan.

Här bjuder jag även på ett smakprov på vår logga som är under arbete.

Svinga Lugnt!


12 Jan, 2021

Idag annonserade vi i Sollerö Bladet, vi hoppas på att få in flera intresseanmälningar, idag ligger vi på ca 70 för att det ska kännas bra och med stöd i affärsplanen behöver vi 100.

Tack för allt stöd!

Dec 28, 2020

Vilket otroligt mottagande vi har fått sen vi startade marknadsföringen.

Tack för all energi!

Idag kan ni läsa om Solön GK och oss i Siljans News.

Swinga Lugnt!

AnnaDec 20, 2020

Låt mig presentera, den engagerade projektgruppen som består av Pernilla, Bengt, Kicki, Markus, Mårten, Patrik och jag som heter Anna. Jag har fått äran att projektleda detta team och är även ordförande i Solön GK.

Vi startade vårt arbete i aug-20. Vi träffades och spånande fram vad vi trodde skulle kunna vara en hållbar plan för golfbanan, vi bollade en hel del idéer och till slut kokade vi ner det till vilken mark vi vill använda som bansträckning, hur bevattningen ska göras och vart vi ska ställa maskinparken.

Var vi än har vänt oss så har vi mötts av ett otroligt engagemang, hejarop och positiv anda.

Vi har tagit fram en affärsplan, bildat föreningen skapat den här hemsidan och vi sökt samverkan med olika samarbetspartners på Sollerön.

Dock ingen Sol utan Moln, vårt största hot är att det finns andra intressenter som vill använda marken till annat än en golfbana, vi hoppas på att ett beslut i frågan kan komma snarast.

Efter alla positiva tillrop så har vi beslutat att fortsätta arbetet med att bygga en golfbana och tanken är att vi ska kunna öppna banan den 1 Maj,

Vi kommer att blida ideella arbetsgrupper, medlemsvärvning och informationsspridning, och vi behöver din hjälp för att lyckas.

Vill vara med?

Anmäl ditt intresse på första sidan eller kontakta oss på email.  

Håll utkik på FaceBook och Hemsidan för uppdateringar om projektet.

Ha det fint så länge!

Fore!

Anna